Inschrijven

Eindhoven Zoekt

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Hoe presenteer ik mezelf aantrekkelijk als vrijwilliger?

Als je bent ingelogd kun je zelf jouw profiel helemaal invullen. Hoe completer, hoe interessanter jij bent voor de organisatie die jou zoekt! Wij adviseren je daarnaast zelf op zoek te gaan naar passende vacatures. Je kunt met verschillende zoekfilters je eigen selecties maken. Vind je geen passende vacature?

Ga dan eens langs voor persoonlijk advies bij Einhoven Doet of een inlooppunt bij jou in de buurt. Misschien vind je een bepaalde organisatie bij jou in de buurt interessant? Je kunt dan ook de naam van de organisatie intypen in het zoekveld, dan krijg je alle vrijwilligersvacatures direct te zien. Of je belt gewoon zelf met de organisatie en bied je aan als vrijwilliger.

Ik heb gereageerd op een vacature, maar ik hoor niks.

De organisatie is verantwoordelijk voor het contact met (potentiële) vrijwilligers. Je kunt zelf ook contact opnemen met de organisatie. De contactgegevens vind je in de bevestigingsmail of bij de vacaturetekst.

Hoe vind ik een leuke vrijwilligersvacature?

Zoek vrijwilligerswerk dat bij je past in onze Vacaturebank. Tip: vul eerst de online talentenscan in om te ontdekken welk type vrijwilliger je bent en welke vacatures binnen het aanbod van Eindhoven Doet interessant zijn voor jou.

Ik heb een leuke vacature gezien. Hoe kom ik in contact met de organisatie?

Als je bent ingelogd kun je direct op de vacature reageren door op de knop Solliciteren te klikken. De organisatie krijgt dan een bericht dat je interesse hebt en zal contact met je opnemen. Neem je liever zelf contact op dan kun je gebruik maken van de contactgegevens die onder aan de vacature vermeld staan.

Wat is een jobalert?

Wanneer je een jobalert aanmaakt ontvang je een email als er nieuwe vacatures zijn die jij mogelijk interessant vind op basis van jouw ingevulde voorkeuren.

Hoe maak ik een jobalert aan of meld ik me daarvoor af?

Je kunt een jobalert aanmaken of uitzetten, door in te loggen in je account, klik daar op jobalert. (rechtsboven).

Hoe kan ik een vacature plaatsen?

Organisaties kunnen zelf vacatures plaatsen, aanpassen en beheren. Lees hier de handleiding.

Hoe wijzig ik mijn vacature?

Klik rechtsboven op je naam en ga naar 'Mijn actieve vacatures'. Klik op het potloodje achter de vacature die je wil aanpassen.

Hoe lang duurt het voor een vacature definitief geplaatst wordt?

Na plaatsing staat je vacature direct online. De vacature heeft de status 'nieuw' deze status wordt door Eindhoven Doet binnen 3 dagen aangepast naar 'vacant'.

Waar vind ik de handleding voor het plaatsen van vacatures?

Hier vind je de handleiding voor organisaties.

Hoe breng ik de vacature extra onder de aandacht?

Mail naar info@eindhovendoet.nl en omschrijf waarom jou vacature extra aandacht behoeft. Je ontvangt dan een bericht wat de mogelijkheden zijn op welke termijn.

Wie ontvangt de sollicitatie?

De sollicitatie komt binnen op het e-mailadres van de contactpersoon die vermeld staat bij de vacature.

Zijn er tips om een vacaturetekst te schrijven?

Om de interesse te wekken van een potentiële nieuwe vrijwilliger voor je organisatie, zijn er zeker wat tips te noemen. Je vindt deze hier.

Worden de vacatureteksten gecorrigeerd?

De vacatures worden door ons gelezen, als er vreemde of opvallende zaken in staan, nemen we contact op. De vacatures worden niet gecorrigeerd. Let dus zelf goed op dat er geen spellingsfouten in staan en lees de tips voor het opstellen van een vacature.